Wat doen wij?

Onze missie

Al meer dan 60 jaar organiseert het bisdom Mechelen-Brussel jaarlijks bedevaarten naar Lourdes: op Pinksteren en op O.L.V.-Hemelvaart.
Op Pinksteren telt de groep een dertigtal mensen, die per vliegtuig reizen; zij worden door 3 priesters begeleid.
Daarentegen, bestaat de groep bedevaar-ders op O.L.V.-Hemelvaart uit 400 mensen, die naar keuze met eigen voertuig, met de trein of per vliegtuig reizen.
In Lourdes vinden we elkaar als groep terug.

Wij organiseren zowel het verblijf van valide als van anders-valide bedevaarders.
Deze laatste reizen met de trein en worden omring door een team van hospitaliteitsleden, die ze 24 u op 24 verzorgen, inclusief de medische opvang.
Men reist per bus van het park van de Basiliek van Koekelberg tot Tourcoing (Frankrijk) waar men aan boord van een privé trein stapt richting Lourdes.

Te Lourdes beleven wij gedurende 5 dagen een bedevaart op het ritme van het Heiligdom. Op het programma: internationale mis, mis aan de Grot, Eucharistische processie (Heilig Sacrament), Mariale processie (’s avonds met kaarsen), conferenties, Ziekenzalving, Kruisweg op de berg of op de weide, weg van het water, weg van Bernadette…
Vanuit uw hotel is het eveneens mogelijk uitstappen te organiseren en de omgeving van Lourdes te verkennen: Circus van Gavarnie, het Heiligdom van Bétharram, de Pic du Midi, …