Aartsbisdom Mechelen - Brussel
dienst Diocesane Bedevaarten 

Vervul uw wens, uw droom eens naar Lourdes op bedevaart te gaan 


Bedevaart toegankelijk voor mindervaliden
Ons voorstel 

Bent u mindervalide of rolstoelpatiënt; of maakt u gebruik van een kruk of kinderwagen? Of wilt u graag alles meemaken op eigen ritme? 
Ga met ons mee. Wij bieden u een 5-daagse eis aan naar Lourdes met 24 uur op 24 medische begeleiding. 
U verblijft in de “Accueil Notre-Dame”, hetzelfde gebouw waar ook Paus Johannes-Paulus II verbleef tijdens zijn laatste bedevaart naar Lourdes. ‘Accueil Notre-Dame’ bevindt zich in het centrum van het Heiligdom en beschikt over de nodige infrastructuur om mindervaliden te ontvangen en hen gedurende enkele dagen te logeren. De kamers beschikken over 1, 2 of 3 bedden en zijn voorzien van douche, lavabo en toilet. 
In het restaurant kan men dagelijks genieten van een compleet menu, aangepast aan uw dieet indien dit nodig mocht blijken. 
Onze medische ploeg die u vergezelt, bestaat uit 2 tot 3 artsen, 7 verpleegkundigen en een 10-tal verpleegkundigen in opleiding. 
Een honderdtal vrijwilligers – hospitaliteitsleden – staan tot uw beschikking om u te helpen waar nodig. Hun taak bestaat erin de mindervalide te helpen bij het aan- of uitkleden, het eten, het vervoer of om gewoon bij hem of haar te zijn. 
Wij allen, artsen, verpleegkundigen, hospitaliteitsleden en brancardiers nemen op vrijwillige basis deel aan dit verblijf. 
Samen vormen wij een dynamische ploeg die zich beschikbaar stelt voor u. Wij zijn blij u te mogen vergezellen op deze reis. 
Ieder jaar zijn er een 100-tal mindervaliden die met ons mee op weg gaan naar Lourdes.